KEG theater programma

Theater voor volwassenen

Fundacion Patagonia
29 januari 2016
Patagonia, die Opera!


bustrip naar Patagonia, die Opera!

KEG organiseert busreis naar Geel

Unieke trip naar Patagonia, die Opera!

Patagonia, die Opera! is een avondvullende ballad-opera in twee delen, met veel mooie liederen en dito boodschappen aan de mensheid. De wereldpremière was op 20 december 2014 in de Stadsschouwburg van Leuven ter gelegenheid van het zilveren jubileum van de Fundación Patagonista.

De Opera
In deze ballad-opera verneem je alles over de Franse koningen van Patagonië, de Belgica-expeditie van Adrien de Gerlache, de ondergang van de Vuurlandindianen, de historische 1-meibetoging op Antarctica in 1898, de onweerstaanbare drang naar het diepe zuiden en duizend andere dingen die er verder niet toe doen maar als het ware gekoesterd worden als staatsgeheimen of kroonjuwelen. De opera wordt gezongen door Hans Mortelmans, Marc Hauman, Hilde Frateur en Jan De Smet (De Nieuwe Snaar). De muziek wordt uitgevoerd door het salonorkest De Pluchen Pinguïn met Paul Poelmans,piano, Christel Borghlevens, klarinet, Dree Peremans jr, trombone, Bert Van Laethem, viool, Toon Ieven, cello, o.l.v. Frans Ieven, contrabas. Gekruid met een vleugje Ukulogisch Museum van Peter Van Eyck en Luc Tegenbos.
Met visuele attracties van Albert Daniëls en Pat Van Hemelrijck. Kortom, een heerlijke voorstelling!

Dree Peremans en Dirk van Esbroeck, oprichters van de Fundacion Patagonista koesterden al lang de wens een opera te wijden aan hun geliefde Patagonië. Omdat een klassieke opera te hoog gegrepen was is, naar Engels voorbeeld, gekozen voor een ballad opera. Fundacion Patagonista is een wonderlijk gezelschap van kunstenaars dat onophoudelijk de lof bezingt van de verbeelding en dat Patagonië, het meest zuidelijk gelegen deel van Argentinië tot zelfbenoemd droomland heeft verkozen. Helaas is Dirk van Esbroeck in 2007 overleden en is deze Opera ook een eerbetoon aan deze veelzijdige muzikant.

Tentoonstelling Onder de titel “Patagonia Maxima” brachten de leden van de Fundación Patagonista onlangs in de Keg-expo in 't Spectrum en op dit moment nog steeds in de tuin van het Heestershuis de vrolijkste expositie van de laatste jaren, overgoten met humor die getuigt van de nodige zelfspot. Patagonia Maxima, poëzie, sprookje en satire tegelijk, gecreëerd met een bijna jaloersmakende fantasie en humor die verwantschap vertoont met het werk van Kamagurka, Drs. P en Vlaamse muziekvirtuozen als Jan de Smet van de Nieuwe Snaar en Wannes van de Velde.
Patagonië is een barre landstreek met een wonderlijke flora en fauna, Het is het het land van pampa en pinguïn en voor de Patagonisten de plek waar de verbeeldingskracht alle ruimte heeft gekregen. en waar de fantasie grenzeloos is. Het bleef dan ook niet bij beeldend werk alleen, en nu is er dus De Opera!

Alles over de Fundacion en de opera en al het andere is te vinden tijdens een bezoek aan www.fundacionpatagonista.be

Inschrijven
Patagonia, die Opera! is te zien 29 januari 2016 in Geel (België) Cultureel centrum De Werft
Busretour vanaf Schijndel inclusief entreekaartje € 40,00 p.p.
Vertrek 18.30 uur, thuiskomst +/- 24.00 uur
Aanmelden kan tot 10/01/2015 op info@kegschijndel.nl, vol = vol!

Bouwjaar '84
18 april 2015
12.000 KM

12.000 KM

Datum: zaterdag 18 april 2015, Aanvang: 20.00 uur
Speelplek: De Vink, Hoevenbraaksestraat 28, Schijndel

12000 KM
Bouwjaar '84

Een reis op de fiets van oost naar west, helemaal vanuit China naar Nederland, is de inspiratiebron voor de productie “12.000 KM”.
Waar culturen en mensen elkaar ontmoeten zijn er onderweg verschillen, maar zeker ook overeenkomsten, zoals de fiets. In de voorstelling ontmoeten Oost en West elkaar op poëtische én humoristische wijze. Maar liefst twaalfduizend kilometer aan vergaarde rijkdom schiet aan uw ogen voorbij.

Tekenen met licht

De dansers nemen u mee door een sprookjesachtig landschap waarin twee culturen uiteindelijk op zeer kleurrijke en verrassende wijze samenvloeien. Het samenspel van dans, muziek, schaduwbeelden en vooral het tekenen met licht zorgen voor prachtige beelden.

Keg brengt al sinds 1980 met succes kindervoorstellingen op de zondagmiddag. Nu in dit jubileumjaar ook een voorstelling voor volwassenen.

Performers: Inez Wolters, Paul van de Waterlaat, Ine Verschaeve, Sil Dekkers, Michelle Rila

Ook dit jaar is Bouwjaar '84 weer present op Paaspop. In de Comic Booth kun je je laten vastleggen door de VJ 's van Bouwjaar '84 in een zelfgemaakte comic.

Bouwjaar ’84 is een interdisciplinair performance collectief waarin dans, muziek, projecties en theater één geheel vormen.

“12.000 KM” is te zien op zaterdagavond 18 april in de Vink, Hoevenbraaksestraat 28, Schijndel
Aanvang 20.00 uur.
Entree: €8,-
Kaarten reserveren: kegtheater@gmail.com of tel: 073 5476573.
Indien niet uitverkocht ook kaarten aan de kassa in De Vink vanaf 19.00 uur op 18 april.

Zie ook: www.bouwjaar84.nl

home