Programma kindertheater najaar 2016 en voorjaar 2017

Najaar 2016
KEG kindertheater programma
't Spectrum in Schijndel

De voorstellingen beginnen steeds om 14.00 uur (tenzij anders aangegeven)
in Cultureel Centrum ‘t Spectrum Steeg 9 Schijndel
entree 5 euro p.p.
Informatie over de voorstellingen via tel. 073 5476573.
Reserveren via dit nummer of via e-mail: kegtheater@gmail.com
telkens tot daags voor de voorstelling 18.00 uur, wordt aanbevolen.
Gereserveerde kaarten kunnen op de dag van de voorstelling tussen 13.00 en 13.45 uur worden opgehaald bij de kassa in cultureel centrum ’t Spectrum, Steeg 9 in Schijndel.

Kindertheater in de pers


Unieke Zaken en Jacobus Wieman
18 septemberi 2016
Reis naar het middelpunt der Aarde, allemaal poppenkast
voor iedereen vanaf 3 jaar

Let op!
Locatie "de Schaapskooi"
in Schijndel !


Reis naar het middelpunt der Aarde ( 4-104 jaar)

Unieke Zaken

11.00 uur, 12.30 uur en 14.30 uur

Professor Lidenbrock is een huiskamergeleerde. Op een dag komt hij thuis met een nieuw boek. Zijn zoon Axel vindt daarin een brief waarin staat hoe het schitterende middelpunt der aarde te bereiken is. Axel wil onmiddellijk op pad! Samen gaan ze naar IJsland en dalen daar af in de vulkaan, waar de lange weg naar beneden begint. Het wordt een spannende tocht: het water raakt op, ze verdwalen, raken elkaar kwijt, ontmoeten vreemde wezens en komen in werelden waar ze nooit van hadden kunnen dromen. Voorstelling speelt in een tot theater omgebouwde vrachtwagen.

Voor alle kinderen is er na afloop de Buzz krant vol wetenswaardigheden en spelletjes.
Kaarten €5,-

Allemaal Poppenkast (vanaf 3 jaar)

Poppentheater Jacobus Wieman

12.00 uur, 13.30 uur en 15.30 uur

Beleef samen met Erik de grootste avonturen met de heks Truus Decibel en bijgelovige boef Janus.

In de poppenkast van Jacobus (Koos) Wieman gebeuren vrolijke kleine wondertjes. Poppen gaan hun eigen leven leiden, ze leveren commentaar op hun bespeler en elkaar. Ze veranderen de loop van het verhaal en soms zingen ze liedjes. Poppenkast in de geest van Jan Klaassen, met verhalen over de eeuwige strijd tussen goed en kwaad en veel improvisatie. Maar dan zonder Jan, maar met Erik, een lief jongetje met blonde krullen die er alles aan doet om de avonturen tot een goed einde te brengen. Avonturen met de heks Truus Decibel, die haar aapje zoekt omdat ze honger heeft. En met de bijgelovige boef Janus, die het met zijn snelle handjes op de schat van de Burgemeester voorzien heeft. Maar er zijn ook verhalen met een aantal eigenwijze beesten zoals: Joris de Draak, Bout Big of het kleine ijsbeertje.

Kaarten: €2,50

Voor beide voorstellingen kunnen kaartjes worden gereserveerd via: kegtheater@gmail.com
Graag naam van de voorstelling en tijdstip vermelden bij reservering.
Ook kunnen, indien niet uitverkocht, nog ter plekke kaartjes worden gekocht vanaf 10.00 uur op 18 september bij De Schaapskooi.Bonte Hond
9 oktober 2016
Aaipet
voor peuters

Aaipet

Door Bonte Hond

Voorstellingen 14.00 en 16.00 uur

Een driedimensionale show met aaibare apparaten

In AaiPet beginnen twee goochelaars vrolijk met hun act. Ze vouwen hondjes van ballonnen en toveren bananen uit iPads. Precies zoals het hoort. Maar de truc komt in opstand. De iPad ontpopt zich tot een brutale grapjas die de show danig in de war stuurt. Uiteindelijk weet niemand meer wat voor of achter is en wie nu eigenlijk wie bestuurt.

Kijk eens om je heen. Waarschijnlijk zit iedereen naar een schermpje te turen, en dat vinden we allang niet gek meer. Maar als je alsmaar door een computer wordt beziggehouden, hoe zelfstandig groei je dan op? Hoe blijf je slim als je zelf niet meer hoeft na te denken? Maakt de iPad de wereld kleiner of juist groter?

AaiPet is een hilarische peutervoorstelling, zonder praatjes, met veel muziek, magie en beweging.

Winnaar van een Zilveren Krekel 2015 voor Meest Indrukwekkende Jeugdproductie -

Lange Mannen
6 november 2016
Meneer Bork zoekt een woord
vanaf 4 jaar

Meneer Bork zoekt een woord

Meneer Bork zoekt een woord is een humoristisch en aandoenlijk verhaal over een eigenaardig mannetje. Meneer Bork raakt in deze leuke voorstelling vol muziek en woorden af en toe de weg kwijt. Hij vergeet soms waarvoor hij de deur uit ging en draagt onder zijn mooie colbert regelmatig zijn geruite pyjama broek. Zijn haar kan alle kanten op staan en hij heeft zich niet altijd geschoren. Van woorden raakt hij steeds vaker in de war. Hij wil zo graag uitleggen hoe hij zich voelt, maar geen één woord lijkt dat te beschrijven. Dus gaat hij op zoek naar dat ene woord.

Theatergroep Lange Mannen maakt voorstellingen die vol muziek zitten en een beetje absurd zijn. Vorig jaar speelden ze met veel succes “Lange Mannen”.

TG Graasland
14 december 2016
Brrr
vanaf 4 jaar

Brr

Een humoristisch verhaal vol nieuwsgierige pinguïns, koude neuzen en sneeuw…heel veel sneeuw.

Een Eskimo helemaal alleen op de poolcirkel. Zijn iglo als een koud huis vol warmte. De ijspegels laten iedere dag een weemoedig deuntje horen, maar zowel dat lied als de kou deren hem niet.
Hij heeft het goed zo. Totdat hij bij het ijsvissen een verkleumde man naar boven hengelt, dit zet zijn wereld op zijn kop.

TG Graasland is een nieuwe naam aan het jeugdtheater-firmament, maar bestaat uit de twee ervaren theatermakers Emiel de Jong (Cabaretduo Schudden) en Harold Schraven. Zij hebben van Brrr! een nagenoeg tekstloze, zeer beeldende, erg grappige en muzikale voorstelling gemaakt.
Brrr (4+)is een warme voorstelling over de gewenning om alleen te zijn en het dilemma om je aan te passen. Wat als je elkaar denkt te snappen, maar toch niet begrijpt?

Brrr! from Buro Bannink on Vimeo.

Ila van der Pouw
22 januari 2017
De GVR
vanaf 6 jaar

De GVR , theater met poppen

Ila van der Pouw speelt Roald Dahl's meesterwerk De Grote Vriendelijke Reus.
We maken mee hoe de GVR, de kleine Sofie door het raam uit het weeshuis haalt en meeneemt naar zijn magische grot waar duizenden dromen in glazen potjes wachten tot ze tijdens zijn nachtelijke reizen kinderslaapkamers ingeblazen worden. Sofie overwint haar angst voor de reus en stapt de wereld van de GVR in. Een wonderlijke wereld van snoskommers, frotskottel en flitspoppers. En magische reizen naar dromenland waar de GVR pronksjuwelen en trollenknoppers vangt: dromen waar je niet wakker uit wilt worden of juist zo snel mogelijk.

Maar buiten de grot wachten zijn reuzenbroeders. Huiveringwekkende monsters die in het holst van de nacht kleine ‘mensbaksels' verorberen. En dat laat Sofie niet langer gebeuren. Samen met de GVR bindt ze de strijd aan met de machtige reuzen Haar plan brengt hen in de Koninklijke slaapkamer waar een speciaal voor de koningin gemengde droom werkelijkheid wordt.

Wie Walvis
12 februari 2017
Maanzucht
vanaf 4 jaar

Maanzucht

In een officiële brief die Manus ontving van de koningin staat het zwart op wit geschreven: Manus is in het bezit van alles! Je kan het zo gek niet verzinnen of hij heeft het. Een onderwaterzwembad, een chocoladefontein, een telefoon die zichzelf opneemt, een talenknobbel waarmee hij alle talen van de wereld kan spreken. Toch is het leven met al die spullen niet altijd leuk. Iedere avond eet Manus alleen en is er niemand die eens een slaapliedje voor hem zingt. Op een nacht wordt Manus wakker van het licht van de maan. Hij raakt betoverd door haar schoonheid. Wat is ze mooi! En een maan, die heeft hij toch nog niet? Manus kan aan niets anders meer denken. Hij besluit de maan uit de lucht te stelen en dan gaat alles mis…

Spel & muziek: Albert Klein Kranenburg, Amarins Romkema, Carlos Zorita Diaz

Meneer Mosterd
12 maart 2017
Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft
vanaf 2 jaar

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren... Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen.
Over een kleine mol... is een fysieke bijna woordloze Meneer Monster productie. Een hilarische slapstickvoorstelling voor 2 jaar en ouder.
Van de makers van De Gruffalo en Fantastische Meneer Vos, naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Elbruch.

Meneer Monster is een jong en fris jeugdtheatergezelschap. De voorstellingen hebben een stoer en ongepolijst karakter; energiek, fysiek en vol spelplezier.
Spel: Olaf van de Ven, Christiaan Bloem, Chris Koopman, Stijn Hoes (de voorstelling wordt gespeeld door twee van bovenstaande acteurs).

Valentijn Productiehuis
9 april 2017
De Drakentemmer
vanaf 4 jaar

de Drakentemmer

Op het eiland ‘Krijt’ kennen de mensen alleen zwart en wit. Ooit is alle kleur uit hun leven verdwenen. Dat was het werk van de vuurdraak, maar niemand kent het waarom.
Totdat een klein, dapper en nieuwsgierig jongetje opstaat en op zoek gaat naar het antwoord op deze geheimzinnige vraag. Slaagt hij erin het geheim van de draak op te lossen?
Twee acteurs vertellen het verhaal met woorden, liedjes en tekeningen. Met bordkrijt wordt deze voorstelling verbeeld....en soms ook weer uitgeveegd. De drakentemmer is een getekend verhaal en gaat over jezelf durven zijn en vriendschap. De makers lieten zich inspireren door de tekeningen van Mies van Hout.
Spel: Joeso Peters, Silas Neumann


trailer:

Kindertheater voorstellingen 2008-2016

17 april 2016 Garage TDI, Reismuis, 4-9 jaar
20 maart 2016 Lange Mannen met Lange mannen, vanaf 3 jaar
21 februari 2016 Act2Act, Pinokkio vanaf 5 jaar
10 januari 2016Ila van er Pauw, Ladder naar de Maan, vanaf 4 jaar
8 november 2015 Denise Lukkenaer & Ferry Spigt, Ik wacht niet ik feest, vanaf 5 jaar
18 oktober 2015 Malou van Sluis en Judith Sleddens, In de Verte, 2-5 jaar
13 september 2015 Joeso Peters, Papierazzi, 4-8 jaar
12 april 2015 Theater Tieret en Theater Bluf, Baraque Future en "Poezie menu" vanaf 5 jaar
15 maart 2015Meneer Monster, Gruffalo vanaf 3 jaar
8 februari 2015 De Lichtbende, Tutu vanaf 6 jaar
11 januari 2015Malou van Sluis, op zoek naar het huilmeisje, vanaf 2,5 -5 jaar
14 december 2014 Knars, De Wenteltorenvan 5-10 jaar
2 november 2014Kooman's Poppentheater, Zevenslapers, va 5 jaar
21 september 2014Opslag voor Cacao, het Prentenpaleis, va 3 jaar
13 april 2104Poppentheater Max Verstappen, Het boek van Eekhoorn, 4-7 jaar
16 maart 2014teatro Munganga, Piet en het broertje van de maan, 4-7 jaar
16 februari 2014Poppentheater Jacobus Wieman, Hans en Grietje, 4-7 jaar
12 januari 2014 Theatergroep Wie Walvis, Moustachio, vanaf 6 jaar
15 december 2013 Theatergroep Arthur, Wolfje, vanaf 6 jaar
27 oktober 2013 Koekla,Vrouw Holle, vanaf 4 jaar
29 september 2013 Ila van der Pouw, Een ei met een staartje, vanaf 4 jaar
17 maart 2013 Unieke Zaken , Zwart op wit, vanaf 4 jaar
17 februari 2013 Theater de Winter, Bezoek uit een boek, 4-8 jaar
13 januari 2013 Bonte Hond met Harig Hondje, 2-6 jaar
9 december 2012Theater Tieret , Barbie Rama vanaf 6 jaar
4 november 2012 Niels Brandaan Cotterink, Clowntje Pompidoe, waar ga je naar toe? vanaf 4 jaar
30 september 2012 Theater Koekla, Molletje Bim, vanaf 4 jaar
1 april 2012 Cordua en Magnus, Klein Zwanenmeer, 2-7 jaar
4 maart 2012 Theater de Appelboom, Koeienbluf, vanaf 5 jaar
5 februari 2012 Kooman’s poppentheater, De Scharrelaar vanaf 4 jaar
15 januari 2012 Thijs Goverde, Lekker Belangrijk, vanaf 6 jaar
11 december 2011 Lejo, Achter je !, 4+
30 oktober 2011 Poppentheater Koekla, Duimelijntje, vanaf 4 jaar
25 september 2011 Poppentheater Jacobus Wieman, Zeven kikkertjes, vanaf 3 jaar
27 maart 2011 De la Mar poppentheater, Heer van Wol, vanaf 3 jaar
27 februari 2011 Poppentheater Dibbes, Joppe Konijn, vanaf 4 jaar
30 januari 2011 Theatergroep Fien, Het verloren sporenmuseum, vanaf 6 jaar
9 januari 2011 Theater Tam Tam, Zo slim als een ezel, vanaf 6 jaar
12 december 2010Munganga Theater, Lola, vanaf 5 jaar
28 november2010Poppentheater Koos Wieman, Sint in het Roversbos, vanaf 4 jaar
31 oktober 2010 Compagnie Mouettes, "Fa. Bureau & Co", familievoorstelling vanaf 6 jaar
10 oktober 2010 De Verliefde Prins, Mijn opa is een held, voor iedereen 6-106 jaar
19 september 2010Poppentheater Koekla, Het Gouden Ei, Een Rusisch volksverhaal, 4-8 jaar
28 maart 2010 Theater de Winter: “Toby’s Alfabed”
28 februari 2010Compagnie Mouettes: “Bonje”
31 januari 2010Ila van der Pouw: “Newton of de appel die naar de maan viel”
10 januari 2010Jacobus Wieman: “Het geheim van de rode draak”
13 december 2009Theater Kwark: “Krekel en Mier”
8 november 2009Theater Snater: “Ridder Tim”
18 oktober 2009Theater de Winter: “Sjaak en de Bonenstaak”
20 september 2009Poppentheater Koekla: “Nif, Naf, Noef”
19 april 2009 Theater Tieret (Be): “Rijmplek”
15 maart 2009 Max Verstappen: “Egel en de Trollebol”
1 februari 2009 Theatergroep Dries: “Overstag”
18 januari 2009Lejo: “Dag Hand”
14 december 2008Thijs Goverde: ”Dapper”
9 november 2008Jacobus Wieman: “Papieren Dieren”
7 september 2008Poppentheater Koekla: “Kleine Moek”
20 april 2008Etiënne Borgers: “Schaop”
30 maart 2008 TamTam: “Beer, het verhaal van een held”
2 maart 2008 Poppentheater Koekla: “De sneeuwkoningin”
10 februari 2008Optatertheater: “Villa Frankenstein”
13 februari 2008Björn Sluiter: “De Uitvinder”

foto's op www.allesvanschijndel.nl

home