Programma kindertheater najaar 2018/voorjaar 2019

Najaar 2018/voorjaar 2019
KEG kindertheater programma
't Spectrum in Schijndel

De voorstellingen beginnen steeds om 14.00 uur (tenzij anders aangegeven)
in Cultureel Centrum ‘t Spectrum Steeg 9 Schijndel
entree 7 euro p.p.

Informatie over de voorstellingen via tel. 06-17354055.
Reserveren via dit nummer of via e-mail: kegtheater@gmail.com
telkens tot daags voor de voorstelling 18.00 uur, wordt aanbevolen.Gereserveerde kaarten kunnen op de dag van de voorstelling tussen 13.00 en 13.45 uur worden opgehaald bij de kassa in cultureel centrum ’t Spectrum, Steeg 9 in Schijndel.(tenzij anders vermeld)

Kindertheater in de pers


Casier en Dies (BE)
Zondag 9 september 2018
Moes
1,5-6 jaar
foto Wim Lanser

Moes

Deze voorstelling wordt gespeeld bij de Schaapskooi !!!!

Op de vloer een appelboom en 3 kastjes. De kastjes herbergen levendig keukengerei en gekke machines. Zij spelen het verhaal van appels tot Moes.
Moes is een poëtische voorstelling vol fantasie voor 1,5 tot 5 jarigen. De grote bewegingen en de verrassende geluiden spreken de kleintjes aan, terwijl het verhaal de oudere kinderen meevoert.
Een fijne voorstelling die ontroert in zijn eenvoud en verrast met zijn finesses.
Waarschuwing: na het zien van Moes kan het zijn dat uw keukengerei thuis tot leven komt…

De voorstelling wordt gespeeld in een gezellige tent en speelt 3 keer, om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur.
Na de voorstelling is er een naspeeltuin met kleine installaties, die zijn opgesteld bij de tent.

Adres Schaapskooi: Martemanshurk 12, Schijndel
Gereserveerde kaartjes kunnen op de dag van de voorstelling vanaf 1 uur tot 15 minuten voor aanvang worden opgehaald

Moes trailer

Unieke Zaken
zondag 7 oktober 2018
Ieorg Idur
voor iedereen vanaf 4 jaar
foto Jan Boeve

Ieorg Idur

Meneer Hoppe is een rustige man. Hij woont al jaren alleen, is dol op tuinieren en klussen.
Naast hem woont de flamboyante mevrouw Zilver met haar huisschildpad Rudi. Meneer Hoppe is heimelijk verliefd op zijn buurvrouw, maar durft dat niet hardop te zeggen…
Als mevrouw Zilver hem vertelt dat Rudi maar niet wil groeien, grijpt meneer Hoppe zijn kans.
Hij verzint een plan – even briljant als krankzinnig – en probeert daarmee het hart van mevrouw Zilver te winnen.
Naar het boek van meesterverteller Roald Dahl uit 1990.
Dit ontwapenende verhaal over liefde hebben we bewerkt tot een levend prentenboek: vol humor, muziek, toverspreuken en… schildpadden.

Meneer Monster
zaterdag 3 november 2018
De Gruffalo
vanaf 3 jaar
foto Esther de Boer

De Gruffalo

Voorstelling speelt op zaterdag om 11.00 uur bij De Schakel, Wijbosch !!!!
Wegens uitverkochte eerste voorstelling NU een tweede voorstelling om 14.00 uur !!

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet?

De Gruffalo!
Een kleine muis loopt door het diepe donkere bos en wordt beslopen door drie dieren die niets liever willen dan hem opeten. Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. Maar wat gebeurt er als de muis opeens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels?
Overwint de kleine muis zijn angsten voor die grote griezel?
De Gruffalo is een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder.
Meneer Monster

Meneer Monster maakt verrassend jeugdtheater vol fysiek geweld, humor en muzikaliteit. Een tikkeltje bizar en bovenal leuk voor jong en oud. Meneer Monster vindt het belangrijk om te laten zien wat theater is en hoe leuk het is om te spelen.

Gereserveerde kaartjes kunnen worden opgehaald bij de Schakel, Eerdsebaan 1, 5482 DA Schijndel tussen 10.00 en 10.30 uur , resp. 13.00 tot 13.30 uur

Trailer Gruffalo
Gruffalo lied

Poppenthater Koekla
zondag 9 december 2018
Aladdin
vanaf 4 jaar
nvm Gertie Jaquet

Aladdin

Moes koopt op de rommelmarkt een oude olielamp. Zijn verbazing is groot als hij de lamp schoonmaakt en er een geest verschijnt. Een echte Djinn die belooft om al zijn wensen te vervullen. Moes heeft maar één wens: Koning worden, om zo de mensen in zijn land te kunnen helpen. De Djinn neemt hem mee en geeft hem de naam Aladdin. Gaat het Moes lukken om een echte koning te zijn?
Aladdin (4+) is een wondermooi sprookje uit duizend-en-een-nacht in een eigentijds jasje. In een samengaan van poppenspel, goochelkunst en nieuwe media zoals animatie en projectie neemt Poppentheater Koekla het publiek mee op een reis van Oost naar West en weer terug. Met speciaal gecomponeerde muziek en prachtige poppen komt dit bekende Oosterse sprookje tot leven in een magische familievoorstelling voor iedereen vanaf vier jaar.
TG Winterberg
Zondag 13 januari 2019
In de kelder staat een huis
vanaf 2 jaar

In de kelder staat een huis

In de kelder staat een huis is een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar over vriendschap in je eentje. Een avontuurlijke muis droomt in haar kelder weg over wie er allemaal in de theepot woont en giechelt om de schaduw van haar eigen staart. Een voorstelling over je fantasie de vrije loop laten en het vormen van een nieuwe werkelijkheid. Omdat je met je eigen fantasie nooit alleen hoeft te zijn.
Alles is waar,
Alles is echt gebeurd.
Alles is honderdmiljoen procent
klinkklare fantasie
Want ik ben wie ik ben
en ik zie wat ik zie.

Bij de voorstelling verschijnt het gelijknamige boek In de kelder staat een huis, dat geschreven is door Mark Haayema en geïllustreerd door Job van Gelder. Het boek is na iedere voorstelling te koop.
De voorstelling is bedacht en wordt gespeeld door Marlijn Coetsier, die ook zelf de poppen heeft gemaakt. De regie is van Rob Vriens.
Theaterkrant schrijft over Marlijn Coetsier: `Met haar innemende spel reguleert ze moeiteloos de aandacht van het publiek. Ontroering en een glimlach volgen elkaar naadloos op, ondersteund door de muziek en de licht poëtische tekst.`
Tg. Winterberg won in 2018 een Zilveren Krekel "de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie" voor de voorstelling Meneertje Meer. Marlyn Coetsier bespeelt de poppen van Pip en Buurpoes in de KRO-NCRV televisieserie Woezel en Pip.

Reserveren: Kaarten zijn €7,- en zijn te reserveren via kegtheater@gmail.com. Bij reservering graag tijdstip vermelden. Indien niet uitverkocht ook nog kaarten te koop aan de zaal vanaf 13.00 uur op 13 januari. De gereserveerde kaarten ophalen:
Voor de voorstelling van 14.00 uur: tussen 13.00 uur en 13.45 uur op 13 januari
Voor de voorstelling van 15.30 uur: tussen 14.30 uur en 15.15 uur op 13 januari
Let op: Er kan niet gepind worden!
trailer

Mark van Vliet
Zondag 24 februari 14.00 uur/
De Reuze dwerg die een kopje kleiner wil zijn
vanaf 4 jaar

De Reuze dwerg die een kopje kleiner wil zijn

Ivan is veel te groot voor een dwerg! Hij past niet op een stoel, niet in zijn huis en zelfs zijn kleren zijn te klein. Hij is dol op klassieke muziek, maar alle instrumenten van de dwergen begeven het onder zijn gewicht. In een groot Russisch avontuur gaat Ivan opzoek naar zijn ware zelf. Samen met zijn nieuwe vrienden Vladimir de koopman, het tovervrouwtje Baba Yaga, de vals-zingende Vuurvogel en een enorme Neus, komt hij erachter dat groot zijn misschien helemaal zo gek nog niet is… Gedurende de voorstelling leert Ivan dat iedereen goede en slechte eigenschappen heeft en dat wat een ander verschillend maakt juist heel bijzonder kan zijn.

Na het succes van ‘Help ik heb een vlieg ingeslikt’, vorig jaar nog in Schijndel, is het tijd voor een nieuwe energieke muziekvoorstelling vol grappige personages.
De voorstelling ‘De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn’ is geïnspireerd op van oorsprong Slavische sprookjes en wordt gespeeld onder begeleiding van klassieke muziek van onder andere Tsjaikovski, Moessorgski, Shostakovich en Stravinsky. Met instrumenten als de trombone en de Russische balalaika is het een muzikaal festijn!
‘De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn’ is een spannend avontuur vol humor en fantasie waarbij op een speelse en toegankelijke manier klassieke muziek tot leven wordt gebracht! Een genot voor de gehele familie! Mark is lekker gek en geweldig op dreef. Het publiek wordt regelmatig uitgenodigd om mee te doen! De regie is van Olaf van de Ven (Meneer Monster)

Kaarten €7,- Gereserveerde kaarten afhalen tussen 13.00 uur en 13.45 uur op 24 februari Er kan niet gepind worden!
Leuk filmpje van De Reuze Dwerg: trailer

lefkop
Zondag 31 maart 2019
Superloeser
vanaf 6 jaar

Superloeser

Vorig jaar nog te zien in Schijndel met WC Monster, en dan nu Superloeser.
Elke superheld op de superheldenschool heeft een handige superkracht. De ene held kan onzichtbaar worden, de ander is héél snel en weer een ander spuugt vuur. Maar Joyce niet hoor. Haar superkracht is dat ze knakworsten uit haar polsen kan schieten. En daar heb je natuurlijk helemaal niks aan!
Op school haalt Joyce slechte cijfers. Ze heeft het gevoel dat ze nergens goed in is en tot overmaat van ramp heeft ze een vet irritant zusje dat haar pest. De enige die in haar gelooft is haar klasgenoot Jerry. Hij zegt vaak: “Ooit komt jouw superkracht vast van pas.”
Maar ze zal toch niet de wereld kunnen redden met haar knakworsten? Of wel?
‘Schrijver en regisseur Tim Kamps bedacht een heerlijk over de top verhaaltje over een Superschurk die alle kinderen in volwassenen wil veranderen. Elène Zuidmeer, Carl Hoogvliet en Dennis Jongejan weten met grotesk spel en veel interactie met de zaal hun jonge publiek volledig mee te slepen.’ aldus de Theaterkrant.

Superloeser is een spannend en hilarisch avontuur voor jong (vanaf 6 jaar) en zeker ook oud. Een komisch stuk over hoe je het beste omgaat met de talenten die je hebt, ook al lijken ze soms superonhandig en superstom.

Lefkop is een energieke Rotterdamse jeugdtheatergroep. Met hun razendsnelle voorstellingen blijven ze het publiek altijd een stapje voor. Jong en oud gaat hoe dan ook met een lach de zaal uit!

Reserveren: kegtheater@gmail.com
Kaarten zijn €7,- gereserveerde kaarten graag afhalen tussen 13.00 uur en 13.45 uur op 31 maart
in 't Spectrum. Indien niet uitverkocht nog kaarten te koop aan de zaal vanaf 13.00 uur

Kindertheater voorstellingen 2008-2018

8 april 2018Het Kleine Theater, Zigeunermeisje, 2-100 jaar
25 februari 2018 Schippers&van Gucht, Held op Sokken!, vanaf 5 jaar
21 januari 2018 Malou van Sluis , VaarWel, vanaf 3 jaar
10 december 2017 Mark van Vliet, Help, ik heb een vlieg ingeslikt! vanaf 4 jaar
5 november 2017 Lefkop, WC Monster, vanaf 5 jaar
8 oktober 2017 Lamelis, En het grenzeloze zwarte sleutelgat, 4+
10 september 2017Poppentheater Jacobus Wieman / Theater Tieret uit België , Kistje, kistje, kistje / De vervlogen Stad
9 april 2017Valentijn Productiehuis, De Drakentemmer,vanaf 4 jaar
12 maart 2017Meneer Monster, Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft, vanaf 2 jaar
12 februari 2017Wie Walvis, Maanzucht ,vanaf 4 jaar
22 januari 2017Ila van der Pouw, De GVR ,vanaf 6 jaar
14 december 2016TG Graasland, Brrr, vanaf 4 jaar
6 november 2016Lange Mannen, Meneer Bork zoekt een woord, vanaf 4 jaar
9 oktober 2016 Bonte Hond, Aaipet, voor peuters
18 september 2016 Unieke Zaken en Jacobus Wieman, Reis naar het middelpunt der Aarde, Allemaal poppenkast v.a. 3 jaar
17 april 2016 Garage TDI, Reismuis, 4-9 jaar
20 maart 2016 Lange Mannen met Lange mannen, vanaf 3 jaar
21 februari 2016 Act2Act, Pinokkio vanaf 5 jaar
10 januari 2016Ila van er Pauw, Ladder naar de Maan, vanaf 4 jaar
8 november 2015 Denise Lukkenaer & Ferry Spigt, Ik wacht niet ik feest, vanaf 5 jaar
18 oktober 2015 Malou van Sluis en Judith Sleddens, In de Verte, 2-5 jaar
13 september 2015 Joeso Peters, Papierazzi, 4-8 jaar
12 april 2015 Theater Tieret en Theater Bluf, Baraque Future en "Poezie menu" vanaf 5 jaar
15 maart 2015Meneer Monster, Gruffalo vanaf 3 jaar
8 februari 2015 De Lichtbende, Tutu vanaf 6 jaar
11 januari 2015Malou van Sluis, op zoek naar het huilmeisje, vanaf 2,5 -5 jaar
14 december 2014 Knars, De Wenteltorenvan 5-10 jaar
2 november 2014Kooman's Poppentheater, Zevenslapers, va 5 jaar
21 september 2014Opslag voor Cacao, het Prentenpaleis, va 3 jaar
13 april 2104Poppentheater Max Verstappen, Het boek van Eekhoorn, 4-7 jaar
16 maart 2014teatro Munganga, Piet en het broertje van de maan, 4-7 jaar
16 februari 2014Poppentheater Jacobus Wieman, Hans en Grietje, 4-7 jaar
12 januari 2014 Theatergroep Wie Walvis, Moustachio, vanaf 6 jaar
15 december 2013 Theatergroep Arthur, Wolfje, vanaf 6 jaar
27 oktober 2013 Koekla,Vrouw Holle, vanaf 4 jaar
29 september 2013 Ila van der Pouw, Een ei met een staartje, vanaf 4 jaar
17 maart 2013 Unieke Zaken , Zwart op wit, vanaf 4 jaar
17 februari 2013 Theater de Winter, Bezoek uit een boek, 4-8 jaar
13 januari 2013 Bonte Hond met Harig Hondje, 2-6 jaar
9 december 2012Theater Tieret , Barbie Rama vanaf 6 jaar
4 november 2012 Niels Brandaan Cotterink, Clowntje Pompidoe, waar ga je naar toe? vanaf 4 jaar
30 september 2012 Theater Koekla, Molletje Bim, vanaf 4 jaar
1 april 2012 Cordua en Magnus, Klein Zwanenmeer, 2-7 jaar
4 maart 2012 Theater de Appelboom, Koeienbluf, vanaf 5 jaar
5 februari 2012 Kooman’s poppentheater, De Scharrelaar vanaf 4 jaar
15 januari 2012 Thijs Goverde, Lekker Belangrijk, vanaf 6 jaar
11 december 2011 Lejo, Achter je !, 4+
30 oktober 2011 Poppentheater Koekla, Duimelijntje, vanaf 4 jaar
25 september 2011 Poppentheater Jacobus Wieman, Zeven kikkertjes, vanaf 3 jaar
27 maart 2011 De la Mar poppentheater, Heer van Wol, vanaf 3 jaar
27 februari 2011 Poppentheater Dibbes, Joppe Konijn, vanaf 4 jaar
30 januari 2011 Theatergroep Fien, Het verloren sporenmuseum, vanaf 6 jaar
9 januari 2011 Theater Tam Tam, Zo slim als een ezel, vanaf 6 jaar
12 december 2010Munganga Theater, Lola, vanaf 5 jaar
28 november2010Poppentheater Koos Wieman, Sint in het Roversbos, vanaf 4 jaar
31 oktober 2010 Compagnie Mouettes, "Fa. Bureau & Co", familievoorstelling vanaf 6 jaar
10 oktober 2010 De Verliefde Prins, Mijn opa is een held, voor iedereen 6-106 jaar
19 september 2010Poppentheater Koekla, Het Gouden Ei, Een Rusisch volksverhaal, 4-8 jaar
28 maart 2010 Theater de Winter: “Toby’s Alfabed”
28 februari 2010Compagnie Mouettes: “Bonje”
31 januari 2010Ila van der Pouw: “Newton of de appel die naar de maan viel”
10 januari 2010Jacobus Wieman: “Het geheim van de rode draak”
13 december 2009Theater Kwark: “Krekel en Mier”
8 november 2009Theater Snater: “Ridder Tim”
18 oktober 2009Theater de Winter: “Sjaak en de Bonenstaak”
20 september 2009Poppentheater Koekla: “Nif, Naf, Noef”
19 april 2009 Theater Tieret (Be): “Rijmplek”
15 maart 2009 Max Verstappen: “Egel en de Trollebol”
1 februari 2009 Theatergroep Dries: “Overstag”
18 januari 2009Lejo: “Dag Hand”
14 december 2008Thijs Goverde: ”Dapper”
9 november 2008Jacobus Wieman: “Papieren Dieren”
7 september 2008Poppentheater Koekla: “Kleine Moek”
20 april 2008Etiënne Borgers: “Schaop”
30 maart 2008 TamTam: “Beer, het verhaal van een held”
2 maart 2008 Poppentheater Koekla: “De sneeuwkoningin”
10 februari 2008Optatertheater: “Villa Frankenstein”
13 februari 2008Björn Sluiter: “De Uitvinder”

foto's op www.allesvanschijndel.nl

home