orgel
`

Orgelconcerten op het Smits-orgel in de kerk van de H. Servatius aan de Markt te Schijndel 2015

zondag 13 september 2015 16.00 uur Willem Hörmann ('s-Hertogenbosch)


Willem Hörmann

Op zondag 13 september om 16.00 uur bespeelt Willem Hörmann uit ’s-Hertogenbosch het Smitsorgel in de St. Servatiuskerk aan de Markt te Schijndel. De toegang is gratis, collecte na afloop.

Programma: Johann Sebastian Bach (1685-1750): Fantasia en Fuga in a, BWV 561
Joseph Haydn (1732-1809): uit de divertimenti: - Allegro- Menuet -Trio -Menuet - Finale
Johann Sebastian Bach: Preludium en Fuga in G, BWV 550
Felix Mendelssohn Bartholdi (1809-1847): Andante met variaties.
Johan Sebastian Bach: Preludium en Fuga in a, BWV 559
Maurice Duruflé (1902-1986): Suite opus 5 - Prélude - Sicilienne - Toccata


Willem Hörmann (’s-Hertogenbosch 1953) studeerde af in vijf richtingen waaronder kerkorgel en piano.
Als organist is hij verbonden aan de Sint Cathrienkerk te 's-Hertogenbosch en aan diverse andere kerken in de regio.
De afgelopen jaren bespeelde hij tijdens concerten meer dan 50 orgels in binnen- en buitenland.
Hij trad op in Israël, de VS, Duitsland, België, Frankrijk en Luxemburg.
Op zijn repertoire staan de meeste grote werken van J.S. Bach, symfonieën van Widor, Dupré en Vierne, grote werken van Olivier Messiaen, César Franck, Franz Liszt, J.P. Sweelinck, eigen werk en improvisaties. Regelmatig voert hij hedendaagse werken uit van componisten, die hij in levende lijve heeft horen spelen zoals Naji Hakim en Thierry Escaich. Ook laat hij regelmatig werken horen van Brabantse componisten uit de 20ste eeuw zoals Louis Toebosch, Antoon Maessen en Jos van Amelsvoort.

Voor informatie over zijn concerten, repertoire, cd’s en bespeelde orgels wordt u verwezen naar www.willemhormann.nlAlle concerten vinden plaats onder auspiciën van de KEG; de Kulturele Evenementen Groepen, waar de orgelwerkgroep deel van uitmaakt.
Informatie: L.Spoor (073-5474964) of M.J.Heijnen (073-5474712).

Inloopconcerten H. Servatiuskerk (aan de Markt) In Nederland worden in de zomermaanden, wanneer het reguliere concertseizoen gesloten is, bijna 1500 orgelconcerten gegeven. Nederland is internationaal gezien een zeer rijk orgelland en er zijn veel stichtingen die er alles aan doen om dit instrument ook buiten de kerkelijke sfeer bekendheid te geven.
Het Smitsorgel in de H. Servatiuskerk (1852) is bij vakorganisten en liefhebbers in binnen- en buitenland bekend. De orgelwerkgroep van de Kulturele Evenementen Groepen van Schijndel heeft daarom het plan opgevat om de orgelconcerten laag drempelig te maken door op een aantal zaterdagmiddagen in de zomer korte, gratis toegankelijke inloopconcertjes te organiseren.
Wij hopen van harte dat veel mensen van deze gelegenheid gebruik maken om eens kennis te maken met orgelmuziek in al zijn facetten.
Loop gerust eens binnen!
www.brabantorgel.nl

terug naar home